HU EN DE
  • +36 30 600 7255
  • 9700 Szombathely, Temesvár u. 44.
  • marketing@kiralysport.hu

Rehabilitáció-terápia

A rehabilitációs központ működése a Funkcionális Meditációs Rehabilitáció (FMR) módszer szerint történik.

A test fizikai és szellemi állapotának az egysége, egészsége vezet a legjobb eredményekhez. Betegség, sérülés során természetes, hogy az objektív anatómiai, élettani eltérésekhez lelki eltérések is társulnak. Hiszen nem tudjuk mi a bajunk, mennyire jövünk helyre és mikor, mennyi ideig kell a megszokott munkát, szabadidős tevékenységet, sportot kihagyni. Ezek a kérdések hangsúlyosabbak a sportolóknál, még élesebb a helyzet az élsportolók esetén. Ez természetes, hogy aggódást, szorongást, türelmetlenséget is okoz. 

Pácienseinkkel ennek megfelelően komplex módon történik a terápia. A rendelkezésünkre álló modern diagnosztikus és terápiás eszközparkot kihasználva a szakorvosi és pszichológusi vizsgálatot terápiás terv felállítása követi. A kezelés a rehabilitáció alapelvének megfelelően mindig személyre szabott. Ennek során megbeszéljük az eltéréseket, a lehetséges terápiás megoldásokat, és ezek idejét, melyet a pácienssel egyeztetve állítunk össze. Ezt követően a terapeuták kezdik meg a foglalkozásokat, időszakos szakorvosi kontroll, konzultáció mellett. Kiemelt terület a sportsérülések ellátása. A sérült terület gyógyulása még nem elégséges ahhoz, hogy a sportoló visszatérjen rögtön a napi sport esetleg élsport folytatásához. Ilyenkor az izomzatot és a test erőnlétét a normális állapotról a sportolóktól megkívánt erőnléti helyzethez kell fejleszteni. Pontosabban, a kezelés során külön figyelmet fordítunk arra, hogy a sérült testrész és a környező izomzat kímélése mellett a test többi izomzatát megfelelően erőnlétben tartsuk. A gyógyulásnak megfelelően elkezdjük a sérült terület kezelését, tornáztatását is. Ennek eredményeként lerövidül a rehabilitáció ideje, illetve a gyógyulással egyidőben a fizikai teljesítőképesség nem lesz rosszabb a sérülés előttihez képest.  A fokozatos és megfelelő kezelések mellett figyelni kell a sérülések ismétlődésének a kivédésére is. A kezelés alapja a gyógytorna. Ennek során különböző módszerek alkalmazásával izomlazítás, lágyrész kezelés, izomerősítések különböző formáit alkalmazhatjuk, természetesen a betegségnek megfelelően. Emellett a kezelés során a terápiás eszközparkot is alkalmazzuk, amellyel fájdalomcsillapítást, izomlazítást, izomerősítést, keringésjavítást, iontoforezisek során gyógyszeres kezeléseket alkalmazunk.

Ezeket a kezeléseket egészítik ki a mentális teljesítményre ható kezelések. Ha lehet, itt még fontosabb a személyre szabott módszerek alkalmazása, relaxációs technikák alkalmazása egyéni beszélgetések, kezelések során.

Emellett egyéb relaxációs lehetőségek is rendelkezésre állnak, mint a szauna, a hidroterápia illetve aromaterápia.

Rendelkezésre álló eszközök:

Képgaléria


Ajánlatok

BŐVEBBEN

Corden vérvételi pont lett egészségcentrumunk!

2024. április 18 - 2025. április 18.

Válassza a Corden laborvizsgálatokat! Minőségi szolgáltatás, gyors eredményközlés!

BŐVEBBEN

Pedikűr

2023. június 27 - 2024. december 31.

A Király Egészségcentrum szolgáltatási palettája új szolgáltatással, a pedikűrrel bővült.